İçeriğe geç

Temizle O Dolabı

Kategori: 🖤

Yıllar önce, hastalığının iyice ağırlaştığı bir dönemde annesi hastaneye kaldırılan bir kadın, bir haftayı annesinin başıda hastanede geçiriyor. Bu süre zarfında da diğer hasta yakınları ile ortak bir buzdolabı kullanması gerekiyor yiyecek içeceklerini saklamak için.

Aldıklarını buzdolabına yerleştirmek üzere kapağı açtığında buzdolabının çok pis olduğunu görüyor. Ton ton lekeler, çeşit çeşit kokular sarmış dolabı. Söylenerek, aldıklarını dolaba koyuyor. Buzdolabından her bir şey almaya gittiğine söyleniyor ve içine her yeni şeyi koyarken… Günler geçiyor.

Sonunda dayanamayıp bir hemşireye çıkışıyor. Hastane çalışanlarının ve diğer hasta yakınlarının bu durumu değiştirmek için neden bir şey  yapmadıklarını soruyor, bir şey yapılması gerektiğini söylüyor. Neden ondan başka hiç kimse bir şey yapılması gerektiğini görmüyor? Hemşire son derece vurdumduymaz şekilde bunun onun işi olmadığını bildiriyor…

Bu hikayeyi yaşayan kadın benim için çok değerli biri. Bana bugün anlattığı hikayesine şöyle devam ediyor:

“Hayata karşı çok öfkeli olduğum günlerdi.  Hemşire ile konuştuktan sonra bir an durdum ve sonra gereken malzemeleri alıp içindeki her şeyi boşaltarak buzdolabını temizledim. Buzdolabı ile birlikte kendi içimi de…”

Fiziksel anlamda açtığım bazı dolapların tıklım tıklım dolu ve düzensiz olduğunu görüyorum bu günlerde evde. Benden başka kimseyi rahatsız etmeyen bir kalabalık var dolaplarda. Duygusal anlamda ise geçmişten bugüne kir pas tutmuş dolapları fark ediyorum. Yıllar boyunca temiz tutmaya çalışıp bir süredir de “Neden hep ben yapıyorum canım?!” deyip temizlemekten öfke ile kaçtığım. Ancak pisliğinden şikayet ettmeyi de bırakmadığım.

Bayram temizliği niyetine kendime şu notları çıkarıyorum:

– Eğer dolabı sen de kullanıyorsan diğerlerinin ne yaptığına takılma ve temizle o dolabı! Kimse için değil, sadece kendin için. İçini temizlemek için. 

– Eğer dolabı kullanmıyorsan bırak içini sahibi düşünsün. Sen de başkalarının dolaplarını neden bu kadar dert edindiğini düşün. 

Haydi, bu bayram her biriniz, içinizde ya da dışınızda bir dolabı temizleyin. Sonrasında da hissettiklerinizi yazın. 

Hafifleten bir bayram dilerim 🙂

İzlenesi: Benden Bu Kadar (As Good As It Gets)

Dinlenesi: Three Little Birds

Bakılası: Tracie Andrews Çizimleri

10 Yorum

  1. Gül
    Gül

    Dolaplar konusunda birebir aynı düşünemeyeceğimiz insanlarla kalmak mı onlardan kaçmak mı?? İşte bütün mesele bu. 🙂 Zaman, enerji ve sabır sürekli temizlemeye yetmiyor bazen, böyle olunca da hep birlikte mümkün oldukça kirletmeden kullanabilmek önem kazanıyor.

    Kasım 30, 2020
    |Cevapla
    • imgekiner
      imgekiner

      Herhangi biriyle birebir aynı düşünmek mümkün mü emin değilim 🙂 Kalmak ya da kaçmak dışında da seçenekler olmalı sanki… Teşekkürler yorum için. Sevgiler

      Aralık 1, 2020
      |Cevapla
  2. Anonim
    Anonim

    Dolaplarımızda ve sandıklarımızda tutup bir türlü temizleyemediklerimiz, temizlemek istemediklerimiz, temizlemeye cesaret edemediklerimiz… Bunları tutarken kullandığımız sandıkları ve dolapları çürütmek!!!
    Kalemine sağlık…

    Ekim 21, 2020
    |Cevapla
    • imgekiner
      imgekiner

      Çok teşekkürler 💙

      Ekim 28, 2020
      |Cevapla
  3. Anonim
    Anonim

    Uyesi olduğumuz toplumun dolaplarının çok pis, çok dolu veya boş ve temiz olması… Hangisi olursa olsun insanlar dolaplarını kendi tercihlerine göre düzenleyip dolduruyorlar… Dolap düzeni konusunda doğru veya yanlış yaptıklarını ise ancak kendi istedikleri, buna hazır oldukları zaman görüyorlar…
    Kalemine sağlık…❤

    Haziran 25, 2020
    |Cevapla
    • imgekiner
      imgekiner

      Teşekkürler 🙂

      Haziran 28, 2020
      |Cevapla
  4. Anonim
    Anonim

    Kalemine sağlık İmgecim🙏💕

    Mayıs 29, 2020
    |Cevapla
    • imgekiner
      imgekiner

      Çok teşekkür ediyorum 🙏🏻🌸

      Mayıs 29, 2020
      |Cevapla
  5. Anonim
    Anonim

    Çok güzel ve doğru yazmışsın 😘🌺❤️😆

    Mayıs 22, 2020
    |Cevapla
    • imgekiner
      imgekiner

      Çok teşekkür ederim 🙂

      Mayıs 22, 2020
      |Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir